5 saker att ha i åtanke vid val av läge

Det finns flera saker att ha i åtanke när du ska välja plats att hålla en konferens på.

  • Anpassa destinationen efter de som kommer

Tänkt på vilken prisklass deltagarna förmodligen kommer vilja ligga på för hotellrum och andra prisfrågor. Är det familjevänligt? Är det inte bara ekonomiskt utan även hälsosamt och ekologiska produkter där destinationen är lagd? Sätt upp en enkät för framtida och existerande deltagare online för att se vad som är viktigast för dem inför en konferens.

  • Budgeten

Lägg en budget för hur mycket alla delar i konferensen kommer att kosta med allt inkluderat och kolla därefter på deltagarnas maxgräns i budgeten för hur mycket de är villiga att spendera på att komma till den eventuella konferensen. Kostnader kommer också variera beroende på vilken destination, vilken stad eller stadsdel som du väljer att lägga konferensen i.

  • Hotell och mötesplatser

Innan du börjar planera allt för mycket, se till att det finns tillräckligt många platser på hotell för gästerna att övernatta på. Se även till att det finns utrymme för konferensen att äga rum utan allt för trånga utrymmen att behöva trängas i.

  • Det lockande med destinationen

Det är viktigt att kolla upp hur lockande destinationen är. Är det långt att gå om man vill ta sig någonstans? Är området säkert att vara ute i på natten? Finns det många restauranger i närheten? Vad gör destinationen kul och unik att besöka? Hur kommer vädret se ut under besöket? Vad säger andra som hållit konferenser om platsen, var de nöjda eller inte?

  • Förflyttning mellan områden

Det är viktigt att det är lätt att ta sig till destinationen från andra städer. Tänk på vart deltagarna kommer ifrån. Kör de eller kommer de via tåg eller andra färdmedel? Hur lätt är det att nå den utvalda platsen med hjälp av buss? Behöver de flesta flyga för att nå platsen? Kostnaderna kan stiga om det är svårt att nå platsen och man behöver förlita sig till stor del på taxi och andra dyrare färdmedel.

Ha dessa ting i åtanke vid planeringen och upplevelserna kommer bli betydligt trevligare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *