7 tips inför konferenser

Det finns flera saker att ha i åtanke när plats för konferens ska utses. Dessa punkter är viktiga att komma ihåg då de kan vara avgörande för hur många som kan och vill komma till konferensen. Här följer en lista på sådana ting som bör tas i åtanke för att utföra dessa möten.

De 7 viktigaste sakerna att ha i åtanke

  • Plats och lättillgänglighet

Det är alltid viktig att tänka på vart man lägger konferensen då det kan vara avgörande för hur det tas emot, likaså med hur lättillgängligt det är. Ingen vill behöva gå tre mil för att ta sig till en konferens oavsett hur vacker platsen är.

  • Utrymme

Ta reda på hur stort mötesrum som behövs inför konferensen och anpassa efter det. Ingen vill sitta trångt och inklämt.

  • Mötesplatsens layout?

Ingen vill gå vilse på en konferens. Se till att byggnaden inte är allt för förvirrande med en klar planyta att röra sig över.

  • Teknik som fungerar

Se till att tekniken fungerar innan konferensens början. Det gör alla på bättre humör om de slipper vänta på att utrustningen ska fixas eller behöver lagas eller till och med bytas ut.

  • Flexibilitet av mötesrum

Går rummet att dela upp i mindre möten under konferensen gång?

  • Design och inredning

Förmodligen innehåller konferensen flera överlappande generationer och stil och smak varierar. Men vi vill alla ha en ren och ljus miljö att mötas i.

  • Mat

Alla kan vara överens om att mat är en viktig del i vardagen. Idag vill många gärna få lite lyxigare mat när de åker bort, i stället för vardagsmaten. Samtidigt är det allt viktigare och vanligare att vi idag vill ha mat som är både lyxig och hälsosam för oss att äta.

Alla dessa sju saker är viktiga att ha i åtanke vid planering och utförande av en konferens, för att få så många möjliga deltagare så nöjda som möjligt och förhoppningsvis även återkommande deltagare i konferenserna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *