Jobba hemifrån; var är mötet?

Det kan vara praktiskt i många avseenden att arbeta hemifrån. Dock inte lika praktiskt om du har barn och hemmet mer oftare än sällan är i oordning. Hur gör man då för att hålla möten om man som egenföretagare eller den som arbetar hemifrån, behöver ordna en plats för att hålla möten med kunder eller medarbetare?

Ett sätt att inte få en kund att dyka upp oplanerat hemma hos dig mitt i kaoset är att se till att det tydligt står att möten endast sker under arbetstimmar efter överenskommelse tidigare. Förhoppningsvis gör det att inte allt för många kunder knackar på i hemmet och kaoset som kanske råder där. Bara för att du arbetar hemifrån och inte har barn betyder det inte heller att du behöver hålla dina möten hemmavid.

Det finns flera lösningar på problemet med att arbeta hemifrån när du behöver hålla i möten med klienter och kunder. En av dessa lösningar är att hyra ett kontor för dagen, dock är det endast en möjlighet om du har ekonomin för det. Kanske du kan hyra ett litet konferensrum hos ett litet hotell? Det skadar inte att söka på internet efter konferenser och mötesplatser att hyra över dagen i rätt läge.

Ett annat sätt att möta kunder och klienter utan att behöva hyra en lokal är mötas på ett café eller kaffehus. De har ofta bekväma platser att sitta på och mer ofta än sällan tillgängligt gratis wifi. Det är dessutom nära till att fika eller något att äta om mötet drar ut på tiden.

Har du dock inte lusten att sitta på ett rörigt café och hålla i ett möte med din klient och du behöver någon slags lugn och ro under mötet, kan du alltid prova folkbiblioteken. De kostar inget att besöka och många av dem har ofta rum du kan låna för att studera eller hålla möten i.

Kanske du till och med hittar nya kunder och klienter när du håller dina möten utanför hemmet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *