Välj bästa platsen under ett möte

Vilken plats du väljer att sätta dig på i ett möte kan vara avgörande för hur andra ser på dig i en professionell kapacitet. Andra märker om du väljer att sätta dig bredvid dörren för att kunna lämna mötet först. Sätter du dig nära chefen visar det kanske att du står på samma sida i någon avgörande fråga samtidigt som om du sitter så långt bort som möjligt visar att du är emot det nya förslaget som mötet är till för att diskutera. Var du väljer att placera dig kan säga mycket om var du står någonstans i frågorna.

Vill du hålla en låg profil? Sätt dig mellan två kollegor som kan vara likt en mänsklig sköld för dig och omvärlden av andra medarbetare. Men vill du synas och få saker gjorda på ditt initiativ, sätt dig på en plats där du kan se alla på mötet. Sätt dig då också nära nog till personen som leder mötet så du kan om det behövs, tala mer privat med dem.

Om du vill få saker gjorda och vara en drivande kraft, sitt på vänstra sidan om beslutsfattaren. Det finns studier som talar om att de som sitter på vänstra sidan blir mer inkluderade och mer framåtdrivande än de som sitter på höger sida vid ett möte. Oroa dig dock inte om det inte finns plats på vänstra sidan av chefen, det finns inte bevis för att du måste sitta på vänstra sidan för att lyckas bli stor inom till exempel affärsvärlden.

Och innan nästa möte, fråga dig själv om du behövs för mötet? Är svaret ett definitivt nej, gå inte på mötet. Gör något mer produktivt på ditt kontor eller annan arbetsplats och visa framfötterna på den fronten i stället.

Det viktigaste när du väljer att sätta dig på en plats är att du trots allt ändå sätter dig där du är som mest bekväm. Är det inte till vänster precis bredvid chefen utan mellan två kollegor? Sätt dig där du är bekvämast och som självsäkrast, för sådant märks också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *