Face-offs i ishockey

Face-offs används för att starta spelperioder och för att återuppta det efter en paus. En funktionär tappar pucken mellan två motsatta spelare som är vända mot varandra och är ungefär ett stickblad från varandra. De två spelarna anstränger sig sedan för att få pucken.

ishockeymatchens mål

Syftet med ishockey, för att uttrycka det enkelt, är att göra fler mål än din motståndare genom att sätta pucken i deras nät. Först när hela pucken passerar mållinjen görs ett mål. Spelare måste slå pucken med sin pinne när den kommer i kontakt med isen för att göra mål eftersom det strider mot reglerna att volley eller sparka pucken förbi mållinjen. Avböjningar från andra spelare, såsom målvakten (ibland känd som målvakten), accepteras ändå som legitima mål.

Hur länge håller en ishockeyspelare?

Det finns tre halvlekar på 20 minuter till varje match. Varje gång spelet stoppas återställs klockan, vilket gör att varje sekund räknas.

I ishockey, lag

Högst 20 spelare, inklusive två målvakter, kan vara i varje lag, men endast sex av dessa spelare kan vara på isen samtidigt. När som helst under matchen kan byten göras.

områden som används för spel i ishockeyspel

Röda och blå linjer används för att markera isen. De blå linjerna delar isen i tre lika stora “zoner”: en försvarszon, en neutral zon och en anfallszon. Den röda (centrala) linjen delar isen i två halvor.

ishockeyreglerna

Ishockey har bara två grundläggande lagar:

Offside: En spelare anses vara offside om de går in i motståndarlagets försvarszon (utpekad av den blå linjen) före pucken. Om detta inträffar kommer spelet att sluta, och en face-off börjar i den neutrala zonen.

Icing: När en spelare slår pucken från sin egen planhalva över mållinjen på den motsatta sidan utan att den avleds eller kommer i kontakt med en annan spelare, hänvisas handlingen till som “icing” (inklusive en målvakt). Om detta inträffar kommer spelet att avslutas och pucken kommer att återföras till den plats där den passerades utan att ett mål tilldelas.

Dela med sig :
Relaterade inlägg :