Topp 10 NHL-ligor

Har du någonsin undrat om andra ligor konkurrerar med NHL i talanger, tittarsiffror och fanskara? Om så är fallet, läs vidare.

Spelare från hela världen flockas till NHL för att vinna Lord Stanley’s Cup och spela på Nordamerikas största scener. SHL, KHL och Liiga är ganska skickliga på att utveckla talangfulla hockeyspelare som kan lyckas på alla nivåer.

Prenumerera på Morning Skates nyhetsbrev

Här är de 10 bästa internationella hockeyligorna.

10.) OHL (OHL)

OHL, liksom QMJHL och WHL, producerar NHL-kalibertalanger. Bobby Orr, Wayne Gretzky, Eric Lindros och John Tavares spelade alla i OHL.

OHL:s Robert Thomas Bulldogs

OHL schemalägger de flesta av sina 68 matcher för 20 lag från torsdag till söndag. Eftersom de flesta OHL-spelare är i åldern 15-20 kan skolscheman komma i konflikt. En del av dessa barn måste fortfarande gå i skolan och träna hockey.

OHL producerar väl avrundade spelare. OHL verkar producera mer välrundade spelare än ligor som QMJHL. Trots sina olika stilar har de tre stora juniorhockeyligorna konsekvent producerat NHL-talanger.

ESPN

NCAA-hockey har blivit en toppväg till NHL under det senaste decenniet. 2017 collegehockeyinc-kampanj:

Under 2016-17 utgjorde 314 före detta collegespelare 32 % av NHL. År 1900 var det 20 %.

Denna tillväxt förändrar hur spelare och lag använder NCAA för att nå NHL. Lag kan dra upp en lovande men osäker NCAA-spelare för att få fyra års tillväxt gratis. Spelare kan få en examen och förbättra sitt spel innan de går in i AHL eller NHL med en fysisk och mognadsfördel. Det är ingen överraskning att så många internationella spelare använder NCAA för att nå proffsen.

2012 Frozen Four: BC Eagles

Boston College slog Ferris State i 2012 Frozen Four-finalen. US Presswire/Douglas Jones

För många före detta NCAA-spelare är i NHL för att nämna dem alla, men här är några för att visa hur inflytelserik ligan har varit. Jonathan Toews, Jack Eichel, Nick Bjugstad, Johnny Gaudreau och Duncan Keith. Framtiden för NCAA-hockey är ljus, med både spelare och NHL som älskar resultaten.

NHL (AHL)

AHL är en prospekts sista stopp före NHL.

AHL är vanligtvis en prospekts sista stopp innan NHL. NHL-lagen avgör om en prospekt är redo efter en viss mängd internationellt eller nordamerikanskt spel. Detta gör att många AHL-lag kan ta emot talangfulla unga spelare på gränsen till NHL.

AHL kunde ha sett fler kvalitativa spelare om de låtit prospekt under 20 spela. Med denna regel på plats kommer AHL att gå miste om de bästa draftvalen som inte är redo för NHL-istid vid 18 eller 19, men kan behöva mer konkurrens än i juniorer.

AHL är inte bara för spelare. Jon Cooper från Tampa Bay Lightning och Mike Yeo från St. Louis Blues tillbringade båda tid i AHL.

Varje NHL-lag har en AHL-tillhörighet 2021-22. När NHL växer kommer AHL också att vara mentor och utveckla NHL-utsikter.

Bundesliga (DEL)

DEL grundades 1994-95 av första och andra divisionens ishockeylag i Bundesliga. I början var många lag i skuld och några lade sig. Under det nya millenniet tillät EG-domstolens avgöranden att spelare ofta flyttade mellan lagen, vilket minskade närvaron.

Ehrhoff

Förre NHL-försvararen Christian Ehrhoff spelade för Kolner Haie i hemlandet Tyskland. Andy Martin Jr.

Under NHL-lockouten 2004-2005 fick ligan NHL-spelare. Mer vikt kommer att läggas på den andra divisionen av ishockeyns Bundesliga. Eisbaren Berlin har vunnit 5 mästerskap på 10 år, sedan 2001-2002. EHC Red Bull Munchen har vunnit tre raka mästerskap de senaste åren.

Tysk hockey är svårt att ogilla, även om DEL fortfarande utvecklas. Tyskland bygger en stark och passionerad fanbas, vilket bevisas av deras olympiska silvermedalj 2018.

MLB (NLA)

National League A (NLA) är den högsta klassen i Schweiz två skiktiga hockeyliga. NLA hade de bästa publiksiffrorna bland europeiska hockeyklubbar under 2016-17, delvis tack vare SC Bern och dess rymliga PostFinance-Arena, som i genomsnitt hade 16 399 fans per match.

NLA:s 12 lag spelar 50 matcher varje säsong, och de åtta bästa kvalificerar sig till slutspelet. De fyra nedersta lagen i ställningen går in i en tröstklass, och det bästa National League B-laget tävlar om NLA-inkludering.

HC Davos, ZSC Lions och SC Bern har vunnit minst fem NLA-titlar sedan 2000.

NLA föreslår att schweizarna, precis som vi i Nordamerika, älskar hockey.

Extraliga (Tipsport Extraliga)

IIHF rankar den tjeckiska Extraligan som Europas tredje bästa professionella ishockeyliga. NHL grundades 1993 efter upplösningen av Tjeckoslovakien, och tjeckerna har bidragit med mycket talang.

Tjeckisk hockey

Många tjeckiska NHL-spelare spelade i den tjeckiska Extraligan. Med 50-plus tjecker i NHL, inklusive Thomas Hertl, Vladimir Sobotka och Pavel Zacha, är det tydligt att Tjeckien och Extraliga har en förmåga att utveckla talangfulla all-around-hock.ey spelare.

Tjeckiska Extraliga har 4 fler lag än slovakiska Extraliga, men dess format är också intressant. Endast de 6 bästa lagen tar sig till slutspelet, men lag på 7:e-10:e plats tävlar om att möta ett av de 6 bästa lagen i kvartsfinalen. Lag på 11:e till 14:e plats måste spela mot varandra, där förloraren ställs mot topplaget från Tjeckiens första liga. Det nedersta Extraliga-laget kommer att degraderas till First League om de inte kan slå det toppseedade First League-laget.

Det är ingen överraskning att tjecker är den tredje mest folkrika gruppen i NHL efter amerikaner och kanadensare.

Liiga logotyp

IIHF rankar Liiga som Europas näst bästa professionella ishockeyliga. Finlands hockeypopularitet och internationella framgångar har ökat. Finland vann brons vid OS 2014 i Sotji, Ryssland, genom att slå USA med 5-0.

Sedan 1975, när den tog över efter SM-sarja, har Liiga blomstrat. Tittare, support och hockeynivå i Finland har ökat under de senaste 35 åren, och Liiga fortsätter att producera NHL-kalibertalanger. De sex bästa lagen i den finska ligan går automatiskt vidare till kvartsfinal efter 60 grundseriematcher. De 7:e-10:e fröna i den tjeckiska Extraligan och Liiga spelar om en plats i kvartsfinalen.

Liiga bidrar också med många talanger till NHL, inklusive Mikael Granlund och Teemu Pulkkinen. Aleksander Barkov, Sami Vatanen och Rasmus Ristolainen är alla Liiga-produkter. Så länge ligan fortsätter att producera så fantastiska talanger är framtiden ljus

(Svenska Hockeyligan)

SHL har 14 lag och 52 matcher. Swedish Hockey League ger 3 poäng för en ordinarie vinst, 2 för en övertidsvinst och 1 för en övertidsförlust, som tjeckiska Extraliga och Liiga. Åtta av 12 lag tar sig till slutspelet, men de tre översta fröna får välja sin motståndare från de nedersta.

SHL använder ett nedflyttnings- och uppflyttningssystem och ställer de bottenseedade lagen mot topplagen i HockeyAllsvenskan. Kvalserien avgör vilka som ska degraderas och flyttas upp till Elitserien.

Sverige vann nyligen världsmästerskapet i juniorhockey 2012 vid vinter-OS 2006. Svenskar har slagit igenom i NHL förutom Saab, Volvo, ABBA och Ikea. Med Erik Karlsson, Victor Hedman och pensionerade Daniel & Henrik Sedin som bidragit till NHL är det ingen överraskning att svenskarna har blivit ett hockeykraftverk.

KHL (KHL)

Kontinental Hockey League anses vara den bästa ishockeyligan i Europa. KHL har 27 lag; de åtta bästa i varje konferens går till slutspel. De två bästa lagen från varje konferens tävlar om Gagarin Cup i KHL.

KHL är intressant på grund av sin mångsidiga spelarpool. Även om de flesta av deras talanger kommer från Ryssland, rekryterar de också från Kanada och ibland Storbritannien. Detta skapar en mångsidig spelarbas som bara konkurrerar med NHL:s kvalitet och djup.

KHL-lagsplatserna speglar denna mångfald. Efter att ha expanderat till Kina finns det nu sex franchiseavtal utanför Ryssland, med en London-franchise möjlig. Det är en imponerande bedrift som borde hjälpa ligan att växa i storlek och kvalitet.

NHL (NHL)

Många internationella och nordamerikanska proffshockeyspelare ser NHL som sitt sista stopp. Lucrativa kontrakt, mediaexponering och ett skott på Lord Stanleys Cup driver några spelare till NHL. NHL har 31 lag och utan tvekan den bästa talangen från hela världen som tävlar om en trofé.

Vissa hävdar att NHL ger hockeyspelare mest exponering i Nordamerika, men Stanley Cup är känt över hela världen. Några av NHL:s bästa spelare utvecklades utomlands, men NHL är fortfarande oöverträffad.

NHL växer och hittar nya hockeysugna marknader i Nordamerika med sin senaste expansion till Las Vegas och Seattle. NHL kommer sannolikt att förbli den högsta hockeyligan i många år framöver.

Dela med sig :
Relaterade inlägg :