Spelarna på National Hockey League tror att hockeysäsongen kommer att avslutas på fredag ​​kväll

I match 4 är back-to-back-mästaren Tampa Bay Lightning på gränsen till eliminering efter ett märkligt och kanske omtvistat mål som Nazem Kadri gjorde på förlängningen. Kadris mål satte Blixten i en position att vinna serien. Colorado Avalanche behöver bara en seger till för att befästa sin status som försäsongsfavoriter för att lyfta Stanley Cup. Oddsen är 185 till 1 för att Colorado ska vinna Game 5 på sin hemmais och vinna serien. I ljuset av att de nu har ett övertag på 3-1 i serien, är Avalanche för närvarande favoriter att vinna Stanley Cup, med odds på -1400.

Chanserna för att Tampa Bay Lightning är det första laget sedan New York Islanders på 1980- och 80-talen att vinna tre raka Stanley Cups är nu officiellt på liv. För att de ska vinna skulle Colorado behöva lida av förluster i rad i alla sina tre matcher, vilket Avalanche bara har gjort två gånger under hela säsongen. Den andra till och med den fjärde matchen i grundserien var de första där det inträffade. Den enda andra gången något liknande inträffade var mot slutet av säsongen, när Avalanche redan hade tagit sin plats och bara spelade ut tråden.

Spelarna är av åsikten att Colorado kommer att vinna allt på fredag.

Colorado Avalanche installerades initialt som -150 favoriter på pengalinjen för att vinna Game 5 och ta Stanley Cup tillbaka till sin hemmabana med dem. Från och med fredag ​​eftermiddag anses nu Colorado Avalanche vara -185-favoriten i serien. Vid denna tidpunkt visar BetMGM att åttioåtta procent av pengarna och sjuttio procent av insatserna stödjer Colorado för att vinna matchen på fredag. Det finns en hög nivå av förtroende bland spelarna att Avalanche kommer att komma överst, eftersom 87 procent av satsningarna är placerade på Colorado för att inte bara täcka pucklinjen utan också vinna med minst två mål.

De två matcherna som spelades i Tampa Bay var betydligt mer konkurrenskraftiga, där Colorado hade en ledning i förväntade mål vid 5-mot-5 på 4,64 till 4,45. Avalanche hade dock en betydande fördel i båda de två första matcherna i serien. Sammantaget har Avalanche en fördel med 16-11 när det gäller att göra mål mot Tampa Bay i den här serien. Dessutom har Avalanche en 144-111 skottfördel och en 8,8-6 projicerad målfördel när man spelar 5-mot-5. Även om det har avgjorts två matcher på förlängningen, vilket kan ge intrycket att det bara finns en hårsmån som skiljer dessa två lag åt, så har Colorado uppenbarligen kontrollerat spelet under större delen av den här serien.

TAMPA, FL – 22 JUNI: Colorado Avalanche vann match 4 i NHL Hockey Stanley Cup-finalen på övertid den 22 juni 2022 på Amalie Arena i Tampa Florida. Matchen stod mellan Tampa Bay Lightning och Colorado Avalanche. (Kredit: Andrew Bershaw / Icon Sportswire för fotografiet)

Om Colorado lyckas på sin egen is är National Hockey League-säsongen över på fredag ​​kväll. (Bild med tillstånd av Andrew Bershaw / Icon Sportswire)

The Avalanche har för närvarande 15-3 i dessa eftersäsongstävlingar, och detta är bara andra gången av deras fyra serier som de ens har behövt för att spela Game 5 i serien. Colorado hade en serieledning på 3-1 när de åkte hem för sitt möte i andra omgången mot St. Louis, men de kunde inte vinna serien på hemmaplan och gick vidare till tredje omgången. Spelarna förutser inte att historien kommer att upprepa sig, men Tampa Bay kommer att fortsätta att hoppas att det kommer att göra det.

Spelare är också stora fans av över.

Eftersom var och en av de tre första matcherna i Stanley Cup-finalerna slutade med fler än det totala antalet mål (4), förutspådde 88 % av spelarna att match 4 också skulle sluta med fler än det totala antalet mål (5). En biljett kasserades för underspelare efter att match 4 slutade med 3-2 efter övertid. Detta kom som dåliga nyheter för spelarna. Även om vi bevittnade den sällsynta förekomsten av ett spel som gick under totalsumman i den senaste matchen, verkar de flesta spelarna lägga sina pengar på över för spel 5.

För närvarande är 84 procent av vaden och 92 procent av pengarna på spel 5 för att ha mer än sex gjorda mål. Detta enligt BetMGM. Det totala antalet gjorda mål i den här serien har i genomsnitt varit 6,75 per match, och som indikerades tidigare är över 3-1 genom de första fyra matcherna.

När du satsar på ett Avalanche-spel är det mycket vettigt att gå över totalen. Vissa kvällar kan de ta dig dit helt själva. De har tidigare vunnit sex eftersäsongsmatcher med en poängproduktion på sex mål eller mer, inklusive match 2 i den här serien. Under dessa slutspel gör de i snitt 4,5 gjorda mål varje tävling, vilket är ett imponerande antal.

Om det är en aspekt av denna Colorado-klubb som har kallats intvivel under dessa slutspel, det måste vara deras målvakt. Under loppet av eftersäsongen har Darcy Kuemper avvisat mindre än 90 procent av skotten som har riktats mot honom, och han har varit ansvarig för ungefär sju fler mål än vad man kan förvänta sig av en vanlig målvakt. Kuemper togs bort från spelet under match 3, och det fanns spekulationer kring huruvida han ens skulle starta Game 4 eller inte. Kuemper svarade bra på förtroendet för honom av huvudtränaren Jared Bednar genom att stoppa 37 av de 39 skotten han mötte i sin senaste spelet.

Ett vanligt förslag satsas på MacKinnon.

Även om Nathan MacKinnon bara har ett mål i den här serien så har Colorado en ledning med 3-1 i serien, vilket är ett bevis på hur bra och djupt det här laget är. Det faktum att de har kunnat ta den här ledningen trots att MacKinnon bara hade ett mål i den här serien. I match 4 tillät en passning som studsade av MacKinnons skridsko och in i nätet att han äntligen kunde bryta sin mållösa rad. Spelarna hyser hopp om att detta tyder på att MacKinnon närmar sig att nå sin potential.

MacKinnon finns med i alla tre av de mest populära förutsägelserna som gjordes före spel 5 i serien. Det finns en +900 chans att MacKinnon gör matchens öppningsmål, och det finns en +115 chans att han gör mål när som helst. Med tanke på att spelare placerar sina pengar på Colorado för att vinna, är det vettigt för MacKinnon att vara med i spelet. MacKinnon har gjort 12 mål på totalt 18 eftersäsongsmatcher, även om han bara har gjort det i nio av dessa matcher.

I fredagens match räknar spelarna också med att MacKinnon kommer att ha mer än 4,5 skott på mål. I de fyra spelen i den här serien har MacKinnon tagit 22 skott, vilket ger ett snitt på 5,5 skott per match. Minst fem av hans skott har varit på mål i tre av de fyra matcherna, med åtta av dem riktade på det sättet i spel 4. Under loppet av sina senaste sju matcher har MacKinnon tagit mer än 4,5 skott i sex av dessa tävlingar .

För närvarande har MacKinnon odds på +550 för att vinna Conn Smythe Trophy, som ges till den mest värdefulla spelaren i slutspelet. Cale Makar, en annan medlem av deras team, är en oöverkomlig -550 favorit att ta hem priset.

Dela med sig :
Relaterade inlägg :