puck med stängd hand

Varje spelare som fångar en puck måste omedelbart lämna tillbaka den till isen, med undantag för målvakten. En tvåminuters mindreårig kommer att bedömas för eventuella överträdelser av detta.

Faceoffs

Runt en av de fem face-off-cirklarna på isen intar varje spelare en förutbestämd position. Under faceoff är endast två spelare tillåtna i cirkeln. Anledningen till den senaste paus i spelet avgör var matchningen kommer att äga rum.

Replay Timeout

Ett mindre straff för spelförsening på två minuter kommer att bedömas för följande åtgärder:

skjuta eller slå pucken utanför spelområdet med avsikt
medvetet flytta målet bort från var det normalt är
Efter att ha fått en varning från en domare, underlåtenhet att sätta rätt antal spelare på isen eller för att ha gjort ett olagligt byte
använda en hög pinne medan du spelar pucken
Spelet stoppas och en faceoff startar när en motståndare slår en puck ur luften med en pinne som är högre än axelhöjd. Ett mål som gjordes med en puck som fick kontakt med en klubba som var högre än ribban i målet bedöms vara ogiltigt.

“Ice the pucken”
När en spelare från hans lag skjuter pucken hela vägen ner på isen och den korsar den röda mållinjen när som helst, kallas det icing (annat än målet). När lag spelar på full styrka eller på ett powerplay är isbildning inte tillåten. När detta händer stoppas spelet och en face-off hålls i det offensiva lagets zon innan pucken förs tillbaka till andra änden av isen. Icing the pucken kallas inte:

Även om målvakten inte rör pucken när han lämnar fältet för att spela den
Om en domare fastställer att pucken kan ha spelats av motståndaren innan han passerade den röda mållinjen
Om en funktionär tror att det var ett passningsförsök, kan han avstå från det glödande samtalet.
Offsides
Alla spelare i det anfallande laget som flyttar fram pucken över motståndarlagets blålinje är offside. Den avgörande aspekten är spelarens skridskoposition, inte hans stickposition. Spelaren är offside om båda skridskorna passerar blålinjen före pucken. Han är onside om han bara har en skridsko över blueline och en på den.

Över tid

En ordinarie säsongsmatch går in i en fem minuters sudden-death-förlängningsperiod om regleringsspelet slutar med oavgjort resultat. Spelet kommer att gå in i en straffläggning om det fortfarande är oavgjort efter den övertidsperioden. Det blir ingen straffläggning under slutspelet, och övertidsperioderna kommer att vara i 20 minuter.

Påföljder

Domarna har befogenhet att utdöma straff för spelaraktiviteter som ligger utanför spelets regler. De tre typerna av straff är mindre, större och tjänstefel. Spelare måste tillbringa två minuter i straffområdet för en mindre överträdelse medan deras sida är shorthanded. Om det andra laget gör mål under power play, kommer en mindre straff att sluta. En spelare som får ett stort straff måste tillbringa fem minuter i straffområdet; straffet upphör inte förrän den tiden har gått. Längden på tjänstefelsstraff varierar.

Straffskott

En spelare får ett straffslag när de snubblas upp bakifrån under en målchans till utbrytning eller när motståndarens målvakt eller försvarare målmedvetet flyttar nätet.