Pucken och hockeyklubban är den mest grundläggande utrustningen som behövs för att spela ishockey. Utöver det kommer de följande styckena att gå igenom en hel del ytterligare apparater.

Pucken Pucken är ett tredimensionellt cirkulärt föremål konstruerat av ett ämne som liknar vulkaniserat gummi och är svart till färgen. Den har normalt en diameter på cirka 80 till 85 mm och en tjocklek av cirka 25 till 30 mm. Puckens vikt varierar allt från 1 till 1,5 kg i genomsnitt. Utöver det har den exponerade sidan av den ett skyddande lager som är 2 millimeter tjockt.

Pinnar som används för hockey är vanligtvis sammansatta av trä och grafit, varierar i längd från 150 till 200 centimeter, och har ett blad som är platt och sträcker sig i horisontell riktning. Bladet lutar i en vinkel på 135 grader, vilket ger hockeyklubban utseendet av bokstaven “L” sett uppifrån. Bladet varierar i längd från 25 till 40 centimeter och har en spets som är lätt böjd så att spelaren bättre kan hantera pucken när han åker skridskor. Höjden på spelaren dikterar måtten på hockeyklubban som han använder, vilket kan variera från spelare till spelare. Jämfört med de hockeyklubbor som används av skridskoåkare, har målvaktens klubba ett bredare blad och vinkelpositionen är inställd på en mindre grad. Detta gör det lättare för målvakten att blockera pucken när den är nära målburarna.

Hjälm

Varje spelare måste bära en ishockeyhjälm, som kan komma med eller utan ansiktsbur beroende på deras preferenser. Utsidan av dessa hjälmar är sammansatt av ett termoplastiskt material som är både styvt och flexibelt, medan insidan är vadderad med kraftfullt stötabsorberande material för att skydda huvudet och ansiktet från skador.

Vakt för munnen

Den bärs så att skador på tänder och käke orsakade av nedslag och fall kan undvikas. Spelarna på isen måste bära munskydd av plast som är specialdesignade för dem.

Nackskydd

Den skyddar skridskoåkare och målvakter från nack- och halsskador genom att förhindra sår orsakade av dess yttre nylonplattor och dess insida vaddering, som fungerar som ett sårresistent.

Arm- och axelskyddsdynor

Det är ett viktigt redskap som har ett fjädrande plastskal på utsidan och stötdämpande skum på insidan. Det skapar intrycket av att spelarna har breda axlar. I händelse av att två skridskoåkare kolliderar under leken kommer dessa kuddar i första hand att skydda bärarens axlar, bröst, ryggrad och revben.

Armbågsskydd skyddar inte bara armbågslederna utan även överarmen, underarmen och underarmen från att brytas.

Handskar

Användningen av handskar gjorda av läder med tjock vaddering av linne tjänar till att skydda spelarens fingrar och händer från hårda slag från rinkens yta.

Byxor för hockey Dessa knälånga byxor är gjorda av nylon och är utrustade med säkerhetsbälten som sveper runt höften, svanskotan, låret och bäckenskydden på insidan.

benskydd

Knä-, ben- och vadskyddet har en slitstark plastexteriör för att skydda bäraren från skridskor, pinnar, puckar och andra potentiella källor till skada. Det finns en mängd olika storlekar tillgängliga, och de bestäms av spelarens höjd och benmått.