Vilka r de vanligaste reglerna inom ishockey

Lagstorlek

Ishockey är ett lagspel som kräver teamwork och strategi. Det är därför en av de mest populära sporten i världen! För att säkerställa att reglerna följs och att alla får en fair chance att vinna, finns det regler som gäller inom ishockey.

Låt oss se på de vanligaste reglerna som gäller för lagstorlek inom ishockey. …

Antalet spelare på isen

Inom sporter som involverar lag vet de flesta att antalet spelare som finns tillgängliga för ett visst lag växlar beroende på reglerna. Har man till exempel 6 mot 6, är det 12 aktiva spelare på planen som involveras i spelet. När det gäller ishockey regleras antalet spelare på isen av ligans regler, men de vanligaste antalet är fem – tre backar och två anfallare.

Varje match kan ha olika regler beroende på sportmästerskap eller event. Ibland måste nivån av konkurrens beaktas och därför kommer riktlinjerna ofta att variera beroende på var matchen hålls och vilken nivå av konkurrens som har ställts in. Generellt sett föredrar internationell ishockeyförening five-a-side-regeln, vilket innebär fem spelare inklusive målvakt – valfri tillsammans med en upp till sex numrerade reserverad för att byta ut en sargrad spelare under matchen om så behövs.

Antalet spelare på bänken

Ishockey är en populär sport som spelas av människor runt om i världen. Det finns flera olika lagstorlekar, beroende på turnering och division. Det vanligaste datumet för ishockeyreglarna består av fem spelare på isen (inklusive målvakt) och fem spelare på varje bänk (totalt tio). I vissa yngre åldrar kan detta antal minskas till fyra spelare på isen och tre spelare på bänken för att hjälpa till att undvika slag och riskera skador.

De vanligaste reglerna för ishockey gömmer sig i relationerna mellan antalet spelare som tillåts att sitta på bänken eller vara aktiva samtidigt. Majoriteten av lagen har sex riktiga spelare som kommer in från bänken under matcher, inklusive två forwards, två backs eller defensemen, och en målvakt. Vid slutspelet fanns det tidigare ofta tio lagspelare inskrivna som utomhusutrustningar, men nu är det mer vanligt att ett lag bara kan ha sex extra utomhusutrustningar innan matchen börjar.

Tidslängd

Spela ishockey! Det är ett bra sätt att hålla dig uppdaterad. Regler varierar beroende på tidslängd. Låt oss se hur vi kan använda de vanligaste.

Titta närmare på dem!

Längd på en period

En ishockeyspel har tre perioder och vardera period varar i 20 minuter. Om något av de olika lag som spelar är jämna, kan matchen förlängas för att det ska bli en vinnare. Denna tiden kallas ‘övertid’ och det innebär att ett av lagen måste göra det vinnande målet innan tiden är slut.

Om matchen efter period tre fortfarande är jämn, kommer en shoot-out att utföras. Shoot-outs består av fem rundor där varje lag utses till två skott per runda. Om matchen fortfarande inte har avgjorts efter den femte rundan fortsätter serien med ytterligare fyra alternerande skott tills annars.

Antal perioder

I ishockey går matcherna normalt uppdelade i tre perioder. Varje period är vanligtvis omkring 20 minuter speltid, men antalet minuter är olika från ligor till liga och kan beroende på lagetsstartstrategier variera något. Om matchen leder till en förlängning, spelas den vanligen fyra mot fyra till tidsbegränsning, slangterm “sudden death”. Periodlängden under play-off-serien är oftast elva minuter längre än under de ordinarie säsongsmatcherna. I denna guiden diskuterar vi vanliga periodlängder som spelas inom ishockey.

Regular seasonPlayoff season
Period 1: Oftast 20 minuter.Period 1: Oftast 31 minuterspelstid medans det enda laget som genererar mest mål vinner matchen!
Period 2: Oftast 20 minuter.Extra Perioder om så krävs : Den fyramotfyramperioden fortsätter tills det enda laget som skapar flest mål vunnit matchen!
Period 3: Oftast 20 minuterspelstid för bara ett lag kan göra skillnaden mellan seger och nederlag!

Straff

Ishockey har strikta regler. Alla lag och spelare måste följa dem. Om de bryter mot reglerna kan de straffas. Personligt ansvar, störande spel, Handlingar som äventyrar säkerheten för motståndarna och brott och straff som är relaterade till straffområdet är några av de vanligaste reglerna.

Alla spelare måste känna till ishockeyreglerna. De måste följa dem. Vi tittar närmare på vissa regler. För olika infractioner, finns det olika straff.

Typer av straff

Ishockeyn kan man straffas för att olika typer av olagliga handlingar. En fördel med de allmänna spelreglerna är att det minskar risken för bråk och onödiga skador. För att en person ska kunna straffas krävs det att motståndarna visar tillräckligt med bevisning för att styrka brottet. Vanliga straff inkluderar tidsstraff, major straff, utvisning och matchstraff.

Tidsstraff En tidsstraff är den vanligaste typen av straff som utdöms i sport och kan bokas vid ett antal olagliga handdlingar. Om en spelare döms till Spelare X sitt lag mister med andra ord en man i ytan under den bestraffningspåsens varaktighet, som normalt blir 2, 4 eller 10 minuter. Om spelaren begår ett brott som enligt reglerna om systematisk misshandel 6: 13 så kan denne bokas från skiktets slut fram till man har serverat 60 minuter tidsstraff och potientiell markering av annat ansvarigt beteende i motståndarens trupp.

Major Straff Major Straffen är kopplad direkt till Tidsstraffen men handlar om allvarliga brott som oftast även innebär exponering av motspelares spelare Med andra ord om du ger en slagbrytning 4 minutersstraf finns det ofta ett 5:e minor strategisk samtal påverka det vill säga kontaktar huvuddomaren samtalandes med dess opassande eller ohövliga innehavare. Majorklasser leder vanligen också till utvisning under resten av matchen. Om du blir dömd till en vebisnisng sedan tar domaren bort dig från slutet på matchen. Oftast 10-minuter prioriterade detta varierar dock baserat på vilken divisius du din son tar plats.

Utvisning En Utvisning innebär att nampon antingen informerasimma l lar sig bearbetts felviltig behandening ner innrtkkezi tid men antingen frinrollinesellerhelapersonenduustuffaldupris. Allvarilga brott gjortdi player aiutvisnt as jdu ensam. Usal la tunfler kan un $100 boll g nasnet Major klassemainger & 10-minuter bluecard FÄRREL suStratiojmeterinfahrd# skylt Biffy canvinle trigeminal Vilkensomhiestefrieorm storkrn vadGeeegrunderutilgserförscongnition. Vngfioccamionobering mellanutlor rtestputting. Det rdar playermed delmal ofthauppstranda punkterattsfor presiderantill sluthelspelsgsites.

Strafftid

En vanlig straff i ishockey är en strafftid. Straffen innebär att en spelare utestängs från spelet för ett visst antal minuter, beroende på lagen och antalet tid som den brottsbestraffande laget gör på de föreskrivna markeringar.

Om det är en enskild spelare som bryter mot reglerna, tilldelas han eller hon vanligtvis en 2-minuters-straff. Om det är två spelare som är involverade i ett bråk slipper ingen av dem med mindre än 10 minuters uthoppstid var och om det är fyra spelare som bråkar slipper ingen undan med mindre än 20 minuter var lika.

Det finns också permanenta uthoppstider i vilka laget permanent tappar tre man när det sker brutna regler uthoppningstillfälle. I vissa stadier kan denna disciplinartiden uppgå till fem, sju eller tio minuter per lags markerade tid. I slutspelet kan lag med kontinuerlig brottstid möta spelerförbud för alla brott, efter giltig bedömning av domarna.

Mål

Ishockey är ett lagspel. Det finns regler som håller spelet intressant och säkert. Målregler är en viktig del. Det finns vanliga regler som kommer att diskuteras. Kontrollera dem för att spela på rätt sätt och säkert!

Poäng för mål

Mål är ett sätt att få poäng i ishockey och att göra mål förutsätts vanligen vara det viktigaste målet för att vinna spelet. Antalet poäng som ger ett mål varierar beroende på den nationella ligastandarden, men vanligen är detta 1 poäng om du gör ett mål.

I de flesta ligen tjänar lagen 2 poäng om de kammar hem en regelbunden säsongseger och 1 poäng om de kammar hem en regelbunden “overtime-vinst”. Om det är en tiesej bjuder man in till straffar, där laget som ger bort vilken penalty som helst premiers med 1 poäng; laget som vinner dessa straffar erhåller 3 poäng.

Poäng för assist

Assister ger poäng på flera sätt inom ishockey. En spelar ska kredit för att ha producerat en målgivande passning – poäng som räknas separat från målskyttens poäng. Poängsystemet för assist har uppdaterats genom åren och antalet ansträngningar som belönas varierar från liga till liga. I de flesta fall tjänar en lagkamrat någon form av kredit om detta leder till mål, men den specifika summan och situationen är avgörande i resultatet, eftersom inte alla ansträngningar bakom ett mål betalas lika mycket.

Medan en spelare vanligtvis får två poäng för varje avgörande underhållningsmål, tjänar passare bara tillsammans med skytten. Beroende på lagets sanktioner kan poängsystemet för assist skilja sig från idrottsliga till idrottsliga organisationsbestämmelser. Följande är naturligtvis de allra vanligaste reglerna inom ishockey när det gäller att erhålla lovord, oftast i HD:

SOURCE

Spelregler

Ishockey är ett äventyrligt spel. Det kombinerar spänning, fart och taktik. Vill du spela ishockey? Då finns det flera regler att förstå.

Vi ska undersöka de vanligaste reglerna för ishockey. Vi kommer att lära oss grunderna för att skapa ett säkert och roligt spel.

Offside-regeln

Offside-regeln är förmodligen den mest komplicerade regeln i ishockey, men det är inte så komplicerat som du kan tänka dig. Det handlar helt enkelt om att undvika att ge laget ett oskäligt försprång. Iskantlinjen mellan hem och bortaklubben är en vägmarkering som avgör när en spelare är uppåt offside. Om spelaren har alla båda fötter på den här sidan av linjen innan pucken går in i bortaklubbens zon, anses denne vara offside. Ofta, om en spelare är uppåt offside när pucken skickas från hans lagkamrat till honom, måste spelaren bli retad för att släppa pucken innan hon eller han fortsätter med spelet.

Icke-kontaktregeln

Icke-kontaktregeln säger att det är olagligt att träffa, våldsamma eller stötande eller slåss med en annan spelare. Regeln tillämpas på alla nivåer av ishockey och infractions som uppstår från den är straffbart. Straff för denna type av otillbörlighet kan inkludera tidsavgift, matchstraff, bortstötning och instituering av en disciplinnämnd.

Vid icke-kontaktfel fokuserar domarna mycket på intensiteten och intentionerna i handlingen snarare än på resultatet. Förväntningarna har utvecklats sig till att varje spelare innanför blå linjen ska hantera situationen professionellt under ett spel och sovra som ledare lacrosseantaganden skulle be om alla medlemmar.

Regeln om målvaktsfrihet

Målvaktsfrihetsregeln är ett av de mest betydelsefulla reglverken inom ishockey. Det har som syfte att eliminera skador orsakade av närkontakter mellan målvakten och officiella egna spelare utanmålet.Den regeln, som är nedskriven i IIHF’s officiella rulebook,förbjuder officiella egna spelare att tränga sig in i bollens väg mellan målvakten och marken, invändigt eller utvändigt.

När målvakter tillhandahåller en rund boll uppmuntrar regeln till skydd för dem genom att ta bort en spelares motiv för aggression, samtidigt som risken för skador undviks. Dessutom ger det offensiva laget lite mer utrymme att göra poäng då målvakten inte kan ses som ett hinder för pucken. Å andra sidan minskar det halva banans yta dvs puckelpistzonen, men också slot-yonet plus ungefär 30 square kids markyta runt sjalvangardes-ytor.

Även om regeln endast specifikt berörs i den internationella regelhandboken styrs den mycket strikt av all varldshockeyorganisationer inklusive NHL, KHL och AHL . Penaltier kan bli utdömt om giltiga principer inte uppfylls och det kan ibland leda till diskussioner om huruvida spelaren föll inuti eller utanför de angivna gränserna.

Vanliga frågor

1. Vad är icing i ishockey?

En icing-kall är när en spelare skjuter pucken från sin egen planhalva och pucken passerar över motståndarlagets mållinje utan att en spelare från det egna laget har rört pucken eller om motståndarlaget blockerar eller spelar bollen tillbaka till egen zon. Det resulterar i att spelet avbryts och en tekning återupptar spelet.

2. Vad är en offside i ishockey?

När en spelare passerar det blåa linjen in i motståndarlagets zon innan pucken gör det, anses det som offside. Om spelaren sedan rör pucken, måste pucken gå över den blåa linjen igen innan det kan vara någon scoringprofessor. Om pucken däremot inte rörs av detta lag, kallas det avsiktligt offside och spelet avbryts med en tekning.

3. Vad är en boarding i ishockey?

Boarding är när en spelare trycker eller slag i en annan spelare till sargen och orsakar en fara för den andra spelarens hälsa. Det är en farlig tackle som kan orsaka allvarliga skador. En domare kan genomföra en två minuters utvisning eller en straffkast.

4. Vilken längd har en ishockey match?

En ishockeyspel är indelad i tre överträdelser där varje period är 20 minuter. Ett kort avbrott inträffar mellan perioder och en längre paus mellan andra och tredje perioden. Normalt varar en match i cirka två och en halv timme.

5. Vad händer med en spelare som får en utvisning i ishockey?

En spelare som får en utvisning i ishockey måste lämna banan i två, fem eller tio minuter, beroende på typen av utvisning. Om motståndarlaget scorer under spel med en manöver, måste den utvisade spelaren åter på is och fortsätta spelet efter återinsättning.

6. Hur fungerar straffkast?

Ett straffkast tilldelas om en spelare försöker skjuta på mål och hindras av en försvarande spelare från att göra det. Spelaren placeras då 11 meter från målet och har bara målvakten att övervinna. Spelaren får bara en skottförsök under straffkastet och målet räknas bara om pucken passerar mållinjen.

Dela med sig :
Relaterade inlägg :