Mekanismerna bakom hockey

Grunderna i hockey

Vi ska ta en titt på reglerna för National Hockey League, som vanligtvis anses vara den bästa ligan i världen för ishockey, trots att vissa av dess regler skiljer sig från dem som reglerar hockey som spelas i Europa och andra delar av världen.

Ett isark som mäter 200 fot (61 meter) i längd och 85 fot (26 meter) i bredd används för att spela hockey. Nätens bredd är 6 fot (1,8 m), och höjden är 4 fot (1,2 m). Pucken är en skiva gjord av vulkaniserat gummi som har en diameter på 3 tum (7,6 cm) och en tjocklek på 1 tum (2,5 cm). Den väger cirka 170 gram. För att minska mängden studsar de utför medan de spelar, förvaras puckarna faktiskt i en frys medan de fryses innan spelet.

Den totala längden på spelet är två timmar, och det är uppdelat i tre delar på tjugo minuter vardera. Efter de första sextio minuterna av spel, är det ett sudden-death-övertidspass på fem minuter som spelas om lagen fortfarande är oavgjorda. När det kommer till slutspelet fortsätter lagen att spela ytterligare sudden-death-förlängningar som varar i 20 minuter tills ett av lagen gör mål.

Linjemän

Närhelst det pågår ett spel är det två linjemän närvarande på isbanan. De är ansvariga för att fatta beslut om offside och icing (se nedan). Varje National Hockey League-match har också ett par domare. På grund av de livfulla orangea armbanden som de bär är det möjligt att skilja dem från linjemännen.

När en spelare åker in på motståndarlagets territorium måste pucken först passera den blå linjen innan spelarens skridskor kan gå in i zonen. Det anses vara ett brott mot offside-regeln för alla offensiva spelare som har båda skridskorna över den blå linjen före pucken. Detta leder till en head-to-head konfrontation.

En face-off används för att starta om spelet i början av varje period såväl som efter eventuella spelstopp som orsakats av mål, straffar eller att pucken lämnar isbanan. Centern i varje lag möter varandra över en face-off position som har tilldelats av en funktionär, medan de återstående skridskoåkarna ställer upp minst 15 fot (4,6 m) från där centern står. Domaren placerar pucken mitt på isen mellan de två motsatta centren, där spelarna omedelbart börjar slåss om kontrollen med sina pinnar och fötter.

Dela med sig :
Relaterade inlägg :